Publiek Private Samenwerking Cursus
|
Naast de online masterclasses krijg je - als je dat wilt - persoonlijke feedback van een expert op de door jou gemaakte oefeningen. Je hebt alleen een laptop of computer met internetverbinding nodig.
Je ontvangt een mail met toegangscodes voor jouw persoonlijke leerplatform. |
Stichting CERES is opgericht met hulp van vele experts uit de Nederlandse Land- en tuinbouwsector. Deze sector heeft langdurige ervaring met samenwerken in Publiek Private Samenwerking ("PPS").
CERES betoogt al sinds haar oprichting in 2011 dat PPS een effectieve manier is om de huidige 'wicked problems' aan te pakken (voedselonzekerheid, waterschaarste, klimaatverandering, energietekort, migratie, sekse ongelijkwaardigheid en laag- en ongeletterdheid). Overheden, EU, VN, Wereldbank etc zoeken naar een nieuwe manier van Ontwikkelingssamenwerking. Met 'Ontwikkelingssamenwerking' bedoelen we zowel laaggeletterdheid en immigratieproblemen in Nederland, als ontwikkelingsvraagstukken in opkomende landen in Afrika. Omdat wij geloven dat het verschil tussen ontwikkeld en onderontwikkeld ligt in de kansen en mogelijkheden die worden geboden (door lokale omstandigheden en de beschikbaarheid van goede educatie). Afrikaanse landen zoeken ook naar een nieuwe ontwikkelingsaanpak, zie NEPAD strategie. Publiek Private Samenwerking wordt hierbij als een veelbelovend antwoord gezien. Zie bijvoorbeeld dit artikel van Great Insights. Maar wat is nu precies dat nieuwe 'buzz word' Publiek Private Samenwerking? Waarom is het zo belangrijk? En, belangrijker, hoe kun je meedoen in deze nieuwe trend? In onze PPS cursus krijg je alle antwoorden. We werken volgens een innovatief model: "Model voor Succesvolle Duurzame Publiek Private Samenwerking voor Inclusieve Ontwikkeling, op een Pre-competitieve basis". De focus van dit UNIEKE NIEUWE MODEL is op de mesosector: KvK, bibliotheken, NGO's, openbare en private scholen, universiteiten, vrouwenverenigingen, service organisaties, burgerbewegingen. De macrosector (grote bedrijven en overheden/politiek) wordt er voor kennis en invloed bij betrokken. Het benodigde geld wordt door de private sector geregeld en vermeerderd en de publieke sector rolt het uit, zodat het publiek ervan profiteert. |
![]() Publiek Private Samenwerking Model
Wil je weten hoe jouw organisatie of instituut in deze nieuwe maatschappelijke ontwikkeling en ons model past, neem dan contact met ons op voor het Publiek Private Samenwerking Programma. Voor een holistische uitleg van onze visie, verwijzen we naar dit Word document uit 2010.
|